Hoe houd ik mijn sieraden mooi?

Een vraag die ik regelmatig hoor! En natuurlijk snap ik dat aangezien jij graag lang heel lang je sieraden wilt blijven dragen.  

En dat is absoluut mogelijk! Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten.

Vocht

Omdat de ringen, oorbellen en ketting gemaakt zijn met lijm op waterbasis kunnen ze niet zo goed tegen vocht. Vluchtig je handen wassen is geen enkel probleem. Intensief je handen wassen, met je handen in een sopje of douchen raad ik af om te doen. Ook fietsen in een flinke regenbui kan een probleem zijn. Als er vocht tussen de steen en de ring komt is de de kans dat de steen loslaat veel groter!

Tegengaan van verkleuring

RVS is een materiaal wat ik veel gebruik. De sieraden die gemaakt zijn van RVS zullen dan ook niet verkleuren. Helaas kan ik nog niet alle onderdelen krijgen in dit metaal. 

Voor de ringen, oorbellen en kettingen geldt dat het moment dat je ze niet draagt de sieraden het beste in het donker kunt bewaren. Het metaal, wat overigens nikkelvrij is, verkleurd dan een stuk minder snel. 
Mocht het toch iets verkleuring te zien zijn wrijf dan met een zacht katoenen doekje over de verkleuring. Het meeste is dan weer weg te poetsen. 

Kleurechtheid afbeeldingen

De afbeeldingen zijn allemaal afgedrukt met goede kwaliteit inkt. Echter als de sieraden langdurig in de zon liggen zal er altijd verkleuring optreden. Het mooiste is om de sieraden in een donkere omgeving te bewaren.

Echt leder onderhouden

Hoewel het meeste leder mooier wordt in het gebruik en zou je er mee kunnen douchen, raad ik dit toch af bij de armbanden. Om de meeste bandjes zit namelijk een soort coating. Hierdoor blijft het leder mooi. Haal je dit er af door er vaak mee onder de douche te gaan, wordt het leder stroef en kan het na veelvuldig gebruik gaan scheuren en verkleuren. 

Vorm van het leder

Zoals je misschien wel gemerkt hebt heeft het leder een soort van ‘natuurlijke’ ronding. Het uit elkaar trekken van de armband kan een soort kink in de kabel veroorzaken. En dat willen we voorkomen! Genezen is geen probleem maar als je niet exact weet hoe dit werk wel wat moeilijker. 
Dit geldt alleen voor de wikkelarmbanden. 
Voorkomen is vrij makkelijk. Als jij je armband om en af doet trek hem dan iets uit elkaar maar laat hem ‘gewikkeld’. Daarna glij je hem over je hand om of af en de armband blijft rond. Daarna kun je hem vrij eenvoudig iets aantrekken en de sluiting dichtklikken.

Heb jij nog vragen of zit je met een probleem?

Schroom niet om het dan te vragen! Misschien kan ik je vrij eenvoudig helpen!

Alle Blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Renske Mollink draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches