Help je sieraden de zomer door!

Met sieraden die niet gemaakt zijn van echt zilver of RVS heb je kans dat deze gaan verkleuren. Hoe kun je er nu voor zorgen de sieraden mooi blijven? Want zeker in de zomermaanden krijgen je sieraden flink wat te verduren!

Vocht, transpiratie en vergeet vooral die zonnebrand niet!
Ja natuurlijk ook echt niet vergeten om te smeren, maar helaas moet ik ook zeggen dat zonnebrand niet de duurzaamheid van je sieraden vergroot.

Gelukkig kan ik zeggen dat ik steeds meer Roest Vrij Staal gebruik om de sieraden te maken. En RVS kan alles aan!! Lees dus goed de beschrijving van de sieraden om te kijken of jou sieraad gemaakt is van RVS.

Is dat niet het geval dan heb ik hier een aantal tips voor je!

1. Ga niet zwemmen met je sieraden.

Chloor, zout en ook gewoon vocht; daar kunnen sieraden niet zo goed tegen. De sieraden met de afbeeldingen sowieso niet! De lijm die ik daarvoor moet gebruiken is namelijk gemaakt op waterbasis. De kans is groot dat de afbeelding vochtig wordt of dat ze steen zelfs helemaal loslaat.

Maar metaal/kralen en water zijn ook geen hele goede combinatie. Water laat het metaal verkleuren en de kleur van de kralen wordt minder intens. Mijn enige tip is; laat je sieraden lekker thuis als je gaat zwemmen.

2. Zonnebrand

Om jezelf goed te beschermen tegen die heerlijke zon 😊 smeer jij je natuurlijk altijd in  met zonnebrand. Zorg dat je even de tijd neemt om die zonnebrand in te laten trekken. De bestanddelen van de zonnebrand kunnen namelijk je sieraden aantasten. Dit geldt trouwens ook voor andere huidverzorgingsproducten.

3. Is het een hele warme dag?

Helaas sieraden af!

Ik weet het, dat is jammer, want natuurlijk wil jij je favoriete sieraad altijd dragen. Maar toch raad ik je af om sieraden die niet gemaakt zijn van RVS af te doen op echte warme dag.

Je transpiratie, vocht en het zout wat je huid afgeeft tast het metaal en het leder echt aan. En ondanks dat het leder een natuurlijk product is; houd het ook in de zomer wel de warmte vast.

Gelukkig zijn er ook sieraden die je wel gewoon kunt blijven dragen!

De oorbellen NOVA en INDY zijn gemaakt van RVS. Ook twee kleine ringen zijn gemaakt van RVS. Hieronder vind je een aantal sieraden die je wel kunt dragen tijdens warme dagen!

Oorknopjes INDY zijn denk ik wel de meest fijne sieraden om te dragen. Geen irritatie, klein van formaat en je hebt niet eens door dat er oorbellen in je oren zitten! 

Armband JOSIE heeft een RVS sluiting. Daarnaast is het een smal bandje waardoor je op warme dagen minder last zal hebben van het plakkerige leder op de huid. 

Oorbellen NOVA zijn ook gemaakt van Roest Vrij Staal en vederlicht. Dus geen verkleuring door zonlicht of extra ballast met warm weer. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Renske Mollink draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches