Welke lengte ketting kies ik?

Een veel gehoorde vraag en even passen is toch lastig met een online winkel.

Wat je natuurlijk wel kan doen is een touwtje om je nek hangen met de verschillende lengtes. Zo krijg je al een klein beetje beeld.
Maar waar moet je nu echt op letten?

Ketting SENNA bloesem

Misschien is het een inkoppertje maar kijk vooral naar je lichaamslengte en je lichaamsbouw.

Vaak wordt de lengte van een ketting gekozen aan de hand van ‘wat men mooi vind op een plaatje of bij een ander’. Maar iedereen is anders gebouwd en net als bij kleding staat niet alles iedereen even mooi.

Je lichaamslengte en lichaamsbouw hebben in dit geval alles met elkaar te maken. En met lichaamsbouw bedoel ik in de geval het volume van je boezem.

Hieronder omschrijf ik verschillende variaties hiervan.

Ketting Senna sky

1. Ben je niet zo heel lang en heb je een kleine boezem?

Dan heb je best heel wat mogelijkheden. Een lange ketting, doet je lichaam langer lijken. Maar een té lange ketting zwaait alle kanten op. Kies dus niet voor lengte 90. Lengte 76 zou kunnen maar lengte 61 staat jou nog beter. Met deze lengte richt je je aandacht op de ketting in plaats van op je lengte en je boezem kan deze lengte ook heel goed hebben.

Een korte ketting behoort ook tot de mogelijkheden. Bedenk wel dat de hanger vrij groot is in verhouding met jou hals- en nek lijn. 

Ketting SENNA bloemenveld

2. Ben je niet zo heel lang en heb je een volle boezem?

Eigenlijk geldt dit voor iedereen met een vollere boezem. Het moment dat de ketting over je boezem hangt en flink gaat ‘bungelen’ kies dan voor een kortere ketting. Ten eerste is het gewoon niet praktisch. Maar met een hanger, die onder je boezem hangt en de ketting over je boezem lijk je optisch nog groter. Met een korte ketting daarentegen trek je de aandacht naar je mooie hals en decolleté.  Kies voor lengte 50 of 42. 

3. Je bent van ‘normale’ lengte en je hebt een kleine boezem:

Je bent een bofkont! Want dan zijn alle opties eigenlijk mogelijk voor jou. Met een lange ketting lijk je langer. Met een korte ketting leg je de aandacht op je halslijn. Wat wil jij?

Ketting Senna red flowers

4. Je bent van ‘normale’ lengte en hebt een volle boezem:

Bij een volle boezem kies je eigenlijk altijd voor een korte ketting. Je wilt namelijk niet dat de ketting over je boezem hangt en flink gaat ‘bungelen’. Ten eerste is het gewoon niet praktisch. Maar met een hanger die onder je boezem hangt en de ketting over je boezem lijk je optisch nog groter. Met een korte ketting daarentegen trek je de aandacht naar je mooie hals en decolleté.  Kies voor lengte 50 of 42.

5. Ben je langer dan 1.80m en hebt je een kleine boezem?

Ook jij bent een bofkont want ook voor jou zijn eigenlijk alle lengtes goed mogelijk. Met een lange ketting breng je de aandacht naar je toch al lange lengte. Met een korte ketting leg je de aandacht op je halslijn. Maar ook de variaties ertussen staan jou goed. Bedenk welk soort kleding je veel draagt. Is dat hoog gesloten (lange ketting) of wat meer uitgesneden (korte ketting).  

Ketting SENNA veren

6. Ben je lang dan 1.80m en hebt je een volle boezem?

Het moment dat de ketting over je boezem hangt en flink gaat ‘bungelen’ kies dan voor een kortere ketting, ook al ben je lang . Ten eerste is het gewoon niet praktisch. Maar met een hanger, die onder je boezem hangt en de ketting over je boezem lijk je optisch nog groter. Met een korte ketting van lengte 50 of 42 daarentegen, trek je de aandacht naar je mooie hals en decolleté.

Kun je nog steeds niet kiezen en heb je verschillende opties dan kun je ook altijd een losse ketting bij bestellen. De hanger van ketting SENNA is namelijk heel makkelijk over te zetten. Een losse ketting koop je hier:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Renske Mollink draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches